gu5Do/

Hvordan maksimere produktiviteten din med Claude AI-artifakter

Forståelse av Claude AI-artifakter: Din personlige digitale notisbok

Når du engasjerer deg i en samtale med Claude, hvis diskusjonen blir spesielt lang eller kompleks, bruker Claude en spesiell metode kalt "Artifakter" for å dele informasjon. Forestill deg å diskutere en strålende historieidé med en venn, men historien er så omfattende at den ikke ville passe på en liten lapp. I slike tilfeller kan du ta ut en notisbok spesifikt for å ta opp historien, slik at du kan gjennomgå, revidere og legge til flere detaljer når som helst. Artifakter fungerer som den digitale notisboken din under samhandlingene med Claude.

Hva er Artifakter?

Artifakter er spesielle vinduer som Claude bruker for å dele store mengder informasjon. Dette kan være rapporter, kodeavsnitt, skjermbilder av nettsider, eller hvilken som helst data du ønsker å bevare for fremtidig referanse eller gjentatt visning. Fordelen med Artifakter ligger i deres uavhengighet fra samtaletråden din, på samme måte som et dokument du legger separat på skrivebordet ditt for enkel tilgang og gjennomgang.

Hvorfor skaper Claude Artifakter?

Claude genererer Artifakter under visse forhold:

  1. Rikt Innhold: Når informasjonen overskrider omtrent 15 linjer eller inneholder mange detaljer, kvalifiserer den seg for å bli en Artifakt.
  2. Redigerbarhet: Hvis du sannsynligvis kommer til å endre, forbedre eller bruke informasjonen utenfor den nåværende samtalen, er den en kandidat for en Artifakt.
  3. Selvstendig Natur: Dataene er omfattende nok til å bli forstått uavhengig, uten behov for ytterligere kontekst fra chatten.
  4. Praktiskhet: Hvis du ser for deg at du vil trenge å gjenoppta eller referere til informasjonen gjentatte ganger, er det fornuftig at den blir en Artifakt.

Hvordan bruke Artifakter?

Under din livlige utveksling med Claude, hvis han anser en informasjonsbit verdig til å bli en Artifakt, vil den vises i et nytt vindu ved siden av chatgrensesnittet. Fordelene med denne oppsettet inkluderer:

Samhandling med Artifakter

I essens fungerer Artifakter som et delt arbeidsområde mellom deg og Claude, som muliggjør samarbeidende opprettelse, forbedring og oppbevaring av viktig data, og sikrer at den forblir tilgjengelig og ikke begravet av samtalestrømmen.